Over mij

Ik ben Mirjam Leijten (1967), getrouwd en moeder van een dochter en twee zonen. Na de middelbare school koos ik voor de PABO omdat ik graag met kinderen wilde werken. Toch bracht het onderwijs me niet wat ik zocht. Er was te weinig tijd en ruimte om bezig te kunnen zijn met individuele kinderen en ik besloot een andere weg in te slaan. 

Bij mijn opleiding tot kindercoach heb ik geleerd om heel breed te kijken naar een kind en zijn omgeving. Het gedrag van een kind laat iets zien van wat een kind niet in woorden kan of mag vertellen. Samen uitvogelen wat dat dan is, is mijn passie. Communiceren kan op heel veel verschillende manieren. Dat hoeft niet alleen in woorden. Als moeder heb ik ontdekt dat steeds in verbinding zijn met je kind veel kan verhelderen. Emoties benoemen en erkennen helpen jou als ouder en je kind. Dicht bij je kind blijven en geen afstand nemen. Juist als je kind heftige emoties laat zien. 

De ander echt zien en horen is belangrijk voor mij. Ik kan goed luisteren en van anderen hoor ik vaak dat ik een enorme rust uitstraal. Tekenen, schilderen, toneelspelen en fotograferen heb ik altijd fijn gevonden om te doen. Ook schrijf ik graag. Met mijn kennis en levenservaring wil ik kinderen en ouders helpen bij het vinden van hun weg als het even minder vanzelf gaat.